Skip to main content

Muzikale evenementen voor en door leden

Muziek

Muziek

De muziekcommissie richt zich op het organiseren van muzikale evenementen voor en door leden van het AG. Hierbij wordt ook samenwerking met andere activiteitencommissies gezocht. Te denken valt aan thema-avonden waarin uiteenlopende muziekgenres kunnen samengaan met poëzie, theater en andere kunstvormen.

De muziekcommissie beheert ook de vleugel in de Meerlezaal. Mocht je er gebruik van willen maken, neem dan contact op met Feli Platzer. Het reglement daarvoor vind je hier.

Een vaste activiteit is de ‘Muziekcaleidoscoop’

  • Op vier à vijf dinsdagavonden per seizoen komen muziekliefhebbers bij elkaar om hun interesse en passie voor muziek met elkaar te delen. Heb je zelf al een idee voor een presentatie? Je krijgt als inleider 45 minuten ter beschikking om muziek te laten horen die je mooi, interessant en/of boeiend vind. Bespreek je idee met een lid van de commissie.
  • Ook al voert de muziek de boventoon – het belangrijkste ingrediënt van de avonden is de persoonlijke noot. Bijvoorbeeld: waarom juist deze muziek, deze interpreet of dit instrument? Wat maakt het voor jezelf zo mooi of belangrijk? Welk verhaal of welke omstandigheid maakt deze muziek je dierbaar?
  • Muziek in al haar diversiteit is welkom, er zijn geen grenzen qua genre of richting. We laten ons graag verwennen met alles wat een AG-lid boeit. Geluidsinstallatie, beamer en PC zijn beschikbaar. We helpen je graag bij de technische uitvoering van je bijdrage.
  • De muziekcaleidoscoop is geen salon voor kamerconcerten en geen filmhuis. Voor bijzondere bijdragen met livemuziek en/of beeldondersteuning staan we natuurlijk open.

Eerder dit seizoen

Muziekcaleidoscoop

19 september 2023

1.  Hannah van Stratum:  Zeldzame klanken

2.  Randy Marques:  Caribische Muziek en Dans

Muziekquiz #4 🌞

04 juli 2023

En vrolijke zomerse quiz over muziek van alle tijden.

Commissie

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.