AG Eindhoven, bijzondere activiteiten in goed gezelschap

AG THEATER-ARRANGEMENT I.S.M. PARKTHEATER

Dinsdag 24 oktober 2017
Samenkomst op het AG 17.30 uur

Inschrijven alleen voor AG-leden of aspirant-leden ( tot zaterdag 14 oktober 23.59 uur!)

Dansvoorstelling Tanzen auf dem Malerwanderweg

De uit Dresden afkomstige Ulrike Doszmann verbeeldt het hoofdpersonage Elisabeth en danst voor u de beroemde Malerwanderweg, waar Caspar David Friedrich in de 19e eeuw zijn unieke romantische landschappen schilderde.

De danseres beweegt zich op en rondom een gigantische bewegende glazen schijf, een metafoor voor het ontoegankelijke Zandsteengebergte waar de Malerwanderweg - parallel aan rivier de Elbe - doorheen voert. Deze dans levert niet alleen een boeiend ‘duet’ op van danseres en glazen schijf, maar toont ook panoramische beelden van de lichtkunstenaars Wiersma en Smeets. Ernst en Joris Bonis ontwikkelden speciaal voor deze voorstelling elektronica om de dynamische sculptuur van staal en glas, de danseres en zelfs het kostuum dat zij draagt, tot ‘muziekinstrumenten’ om te toveren.

Fascinerende combinatie van dans, beeld, muziek en film

Een fascinerende combinatie van dansante, beeldende, muzikale en filmische ervaringen, die aansluit bij de reeks spectaculaire performances in theaters, musea en bijzondere locaties waarmee Jan Doms - de bedenker en maker van deze voorstelling - de wereld sinds jaar en dag verovert.

Om deze bijzondere voorstelling extra glans te geven is er van 8 t/m 29 oktober in het kader van de Dutch Design Week in de foyer een grote tentoonstelling te zien over het maken van Tanzen auf dem Malerwanderweg.

Muziek: Wout Kemkens, Ries Doms en Jarno van Es.
Stemperformer: Evelien van den Broek

Arrangementprijs € 49

De prijs voor dit theaterarrangement bedraagt € 49 per persoon all-in (maaltijd, vervoer, voorstelling). Er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus schrijf u snel in; vol is vol.
Het AG organiseert maandelijks arrangementen voor een gezamenlijk theater- of concertbezoek.

Klik hier voor een overzicht van alle arrangementen in seizoen 2017-2018