AG Eindhoven, bijzondere activiteiten in goed gezelschap

Agora-Specials

LIGHTYEAR TEAM
De Zonneauto

De Kazerne - Paradijslaan 2-8
5611KN Eindhoven

19 september 2017
Aanvang - 20.15 uur
 

Toegang voor AG-leden en niet-leden: gratis

Voor parkeren: zie www.karzerne.com/contact.

Aan de TU/e is al een ruim aantal jaren door studententeams, met veel enthousiasme, gebouwd aan zonneauto’s: de Stella en de Stella Lux. Deze auto’s deden met veel succes mee aan de World Solar Challenge in Australië. Twee keer werden ze zelfs wereldkampioen.

Als spin-off van deze inspanningen zijn voormalige studenten uit het Solar Team een nieuw bedrijf gestart onder de naam Lightyear, met als doel in 2019 20 zonneauto’s op de weg te hebben met de look van een moderne bolide. Uitgangspunt hierbij is het grote voordeel, dat men niet meer hoeft te tanken en er zal geen dure infrastructuur nodig zijn om de batterijen weer op te laden. Luchtfietserij?

Het nieuw bedrijf Lightyear gaat aan belangstellenden in het AG dit innovatieve plan presenteren. Waarom de naam Lightyear? Een bedrijfsstatement: “We zijn Lightyear. We gaan de wereld verbeteren voor iedereen, overal ter wereld. Per jaar wordt er door alle auto’s op de wereld bij elkaar een lichtjaar gereden. Het is ons doel de wereld voor 2035 een lichtjaar op zonne-energie te laten rijden. Een bijdrage aan een duurzame wereld.”.

Benieuwd?

Meldt u aan via bovenstaande knop! 

Het AGora-team .