AG Eindhoven, bijzondere activiteiten in goed gezelschap

EXCURSIE: Diagnostiek voor U

Maandag 30 oktober
DIAGNOSTIEK VOOR U
Boschdijk 1119 - Eindhoven
14.15 - 17.00 uur
(NB! Begintijd vervroegd)Aanmelden kan tot en met 24 oktober 2017!

 

Op 30 oktober organiseren we een excursie naar Diagnostiek voor U, voorheen het Diagnostisch Centrum. Deze excursie sluit aan bij de Agora lezingen over Gezondheid en Geneeskunde en met name bij de lezing over Vitaal Ouder Worden op 19 oktober.

We bezoeken het Diagnostisch Centrum aan de Boschdijk 1119 in Eindhoven/Acht. Dit is de hoofdvestiging van Diagnostiek voor U en doet o.a. alle laboratorium onderzoeken voor 800 huisartsen en verloskundigen in de regio vanaf Den Bosch tot aan Helden/ Panningen. Het is een hypermodern gebouw en vooral het volledig geautomatiseerde laboratorium is uniek en indrukwekkend groot. Op deze hoofdlocatie worden er ook voor hun 30 diagnostische locaties en 130 bloedafname locaties en voor een ziekenhuis de laboratorium onderzoeken gedaan. U kunt alvast een indruk krijgen via www.diagnostiekvooru.nl

We worden daar ontvangen om 14.15 uur. Ons AG lid, Jules Keyzer, voorzitter van de Raad van Bestuur zal ons vertellen over de doelstelling van het centrum en hun filosofie van “zuinige, zinnige zorg”. Daarna zal Annelies Lucas, medisch directeur en huisarts, voor ons een inleiding geven over welke diagnostiek zinnig is voor de ouder wordende mens.

Aansluitend aan deze inleidingen zullen we een rondleiding door het gebouw krijgen waar we behalve het grote laboratorium ook de ruimtes zullen zien waar diagnostiek gedaan wordt middels röntgenfoto’s en echografie.

We sluiten de excursiemiddag af met een drankje. Eindtijd 17.00 uur.

Er zijn geen kosten verbonden aan deze excursie.

Diagnostiek voor U bereikt u door de Boschdijk vanuit Eindhoven af te rijden tot in Acht. Vlak na de molen en vóór het viaduct slaat u links af. Op de hoek ligt het gebouw van Diagnostiek voor U: herkenbaar aan de vlaggen. Parkeren kan naast het gebouw op de parkeerplaats liggend aan de Steenoven.

Opgaven via bovenstaande knop en kan tot 25 oktober.

We vragen u ruim op tijd aanwezig te zijn.

De excursie commissie
Carien Treep, Ine van de Rijke en Els van der Zwet