AG Eindhoven, bijzondere activiteiten in goed gezelschap

5 km wandeling

De Karpendonkse Plassen
Dinsdag, 9 januari 2018
Start 10.30 uur

Beste 5 km-wandelaars, 

Op 9 januari a.s. vindt de eerste wandeling in het nieuwe jaar plaats! Een nieuwjaarsloop rond de Karpendonkse Plas.

Om 10.30 uur vertrekken we vanaf het parkeerterrein van restaurant de Karpendonkse Hoeve, Sumatralaan 3, 5631 AA Eindhoven. De Plas is aangelegd voor zandwinning ten behoeve van het Hoogspoor, een project dat in 1953 gereedgekomen is en ten doel had de verkeersverbindingen in Eindhoven van noord naar zuid te verbeteren. Bij de Plas is een beeldje van hardsteen uit 1982 van Antoinette Briët te vinden, een vrouw voorstellende. Halverwege de wandeling maken we een lus door het Eckartse Bos, waarbij we het rioolwaterzuiveringsbedrijf van het Waterschap De Dommel passeren. Het rioolwater van Eindoven en 10 gemeenten in de regio wordt hier gereinigd en na reiniging op de Dommel geloosd. Onze wandeling eindigt waar we begonnen.

Voor de nazit gaan we per auto naar de gezellige Wasvenboerderij, Celebeslaan 30, 5641 AG Eindhoven, tel.: 040-7870707. De boerderij ligt op een steenworp afstand van de Karpendonkse Plas.

Deze wandeling is uitgezet door Stella & Klaas Pietersen. We hopen op een grote opkomst. Voor minder valide mensen, die niet aan de wandeling kunnen deelnemen, is er bij de Wasvenboerderij ruime parkeergelegenheid. Koffie en gebak staan ook voor hen klaar. 

Met vriendelijke groet,

Klaas Pietersen